Over Reprotec

Reprotec is een leverancier van gerenommeerde kantoorapparatuur en biedt meer, zoals een goede serviceorganisatie en een optimaal advies.

De mogelijkheden van kantoorapparatuur en het verwerken van documenten, zijn de laatste twee decennia snel veranderd. Toen het digitale tijdperk van documentverwerking nog in de kinderschoenen stond, heeft Reprotec die ontwikkeling vanaf het begin mogen volgen. Dankzij die unieke ervaring weten we inmiddels wat echt belangrijk is geworden, als het gaat om documentverwerking door middel van print, scan, kopieer en softwareoplossingen.

Vanuit verschillende locaties wordt de markt in heel Nederland en Noord-België voorzien. Dankzij het aangaan van diverse partnerschappen, worden de activiteiten steeds verder uitgebreid. Reprotec is inmiddels ruim 25 jaar actief in Nederland als geheel onafhankelijke leverancier van kantoorprinters. Daarnaast bieden wij oplossingen op het gebied van software, voor een optimale verwerking van alle documenten. Al onze ervaring delen we graag met u, om op die manier de best werkende situatie voor documentverwerking te realiseren.

Kostenbesparend en efficiënter werken

Technologie biedt veel mogelijkheden om werkzaamheden efficiënter te doen. In documentverwerking is nog veel winst te behalen en de mogelijkheden optimaal te benutten. De koers die wij uiteindelijk hebben gekozen in deze zeer snel veranderde markt, is uitsluitend gericht op apparatuur en software waarmee u de verwerking van uw documenten efficiënter, kostenbesparend en duurzaam kunt maken. Zo bent u er zeker van dat er altijd een passende oplossing en voorstel wordt gedaan.

Alle documenten zijn “groen”

Ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij een groene gedachte, daarom streven wij ernaar de verwerking van documenten zo “groen” en duurzaam mogelijk te maken. De belangrijkste doelstelling is om verspilling zo veel mogelijk tegen te gaan. Dat vertaalt zich o.a. in de unieke rebuild G-line en refurbished groep die wij aanbieden naast het assortiment met volledig nieuwe printers. Verder op deze pagina kunt u daar mee over lezen.

Reprotec nieuwe printers
Met de nieuwste Intelligent Technology

Nieuwe printers multifunctional

Bekijk aanbod

Nieuwe printers

Marktleider Ricoh produceert nieuwe multifunctionele printers, kopieerapparaten, scanners en softwareoplossingen voor documentverwerking, en staat al decennia lang bekend om zijn kwalitatieve, betrouwbare en innovatieve oplossingen. De insteek is dat vernieuwing altijd een verbetering moet zijn. De innovaties die daardoor ontstaan verbeteren documentenstromen, productiviteit en bedrijfsprocessen. Het eigen wereldwijde Research & Development team staat garant voor de kwaliteit van deze processen.

Grondstofvriendelijk productieproces

Verantwoord omgaan met grondstoffen staat bij Ricoh centraal tijdens het productieproces. Om belasting van milieu tijdens het productieproces te besparen, worden bijvoorbeeld kunststof delen, tegenwoordig is dat Bioplastic, van de nieuwe printers gemaakt van plantaardig materiaal en droge wastechnologie.

Meest betrouwbaar en milieubewust

De speciale PxP™ toner die in de printer gaat heeft de uitstoot gereduceerd, en dat is o.a. prettiger voor het luchtklimaat op de werkplek. Ook op het gebied van stroombesparing zijn vergaande maatregelen getroffen, zodat verbruik van stroom zo minimaal mogelijk is. De printers van Ricoh zijn niet voor niets uitgeroepen tot meest betrouwbaar en milieubewust in zijn klasse

Duurzame rebuild SmartEco printers

Naast de nieuwe multifunctionele printers levert Reprotec ook duurzame rebuild SmartEco en refurbished printers. Hergebruik van goede materialen wordt steeds belangrijker om vermindering van milieubelasting te realiseren.

Goede materialen hergebruiken

Vanuit Nederland worden de duurzame SmartEco rebuild systemen opnieuw opgebouwd, waarbij alle goede materialen opnieuw worden gebruikt. Denk daarbij b.v. aan onderdelen zoals kunststof, metaal en elektronica dat niet opnieuw geproduceerd hoeft te worden. Daarnaast vindt er een volledige revisie plaats. Hierbij wordt een nauwgezet proces gevolgd, gecombineerd met een strenge kwaliteitsmeting. Het doel is om minimaal 80% hergebruik te realiseren om zo een maximale besparing te bereiken.
Een ecologische voetafdruk die al eerder is gemaakt tijdens de productie van een printer, hoeft nu niet nogmaals te worden gemaakt. Dit resulteert in minder gebruik van grondstoffen en minder CO2 uitstoot.

Moderne techniek

Uitsluitend eerder gebruikte systemen die in perfecte staat verkeren komen in aanmerking voor hergebruik van goede materialen. Alle kunststof delen worden speciaal behandeld en gereinigd, zodat de printer er helemaal als nieuw uitziet. De moderne techniek is van de nieuwste generatie en voldoet volledig aan alle eisen en mogelijkheden die u van een printer mag verwachten. Na deze selectieve opbouw en uitvoerige testprocedures zijn de printers technisch weer in perfecte staat, en hebben dezelfde betrouwbare en productieve werking als nieuwe printers. Daarom krijgen de duurzame SmartEco printers ook dezelfde service als die van de nieuwe printers. De levensduur van een duurzame SmartEco printer ligt afhankelijk van o.a. de intensiviteit van het gebruik ongeveer tussen de 6 en 10 jaar.