Wij planten bomen

____

Een duurzame en CO-2 neutrale wereld is de droom van elk mens.

Stelt u zich eens voor een groene wereld waarin we CO2 neutraal kunnen werken en leven. We zijn al hard op weg met veel initiatieven zoals zonnepanelen en elektrische auto’s. Elke stap extra is een stap dichterbij het doel, daarom gaat Reprotec weer een stapje verder.

____

Groen documentbeheer

Kantoorprinters zijn nodig

Om documentverwerking goed, overzichtelijk en op alle momenten beschikbaar te maken zijn er kantoorprinters nodig. Veel gaat digitaal en wat op papier staat wordt in gescand, wat digitaal is wordt ook weer uitgeprint. Het is een constante cyclus van documentverwerking. Ondanks dat er al enige decennia wordt gesproken over een digitaal kantoor, is er nog altijd veel papier in omloop. Op zich is dat niet erg zolang je zorgt voor constante milieuverantwoorde compensatie.

____

Ecologische voetafdruk

Als we kijken naar het begin tot het einde van de levensduur van een kantoorprinter, dan kost dat per printer gemiddeld 560 kg CO2 uitstoot. Dit is de ecologische voetafdruk van productie, transport en levensduur berekend op basis van 5 jaar gebruik. Kwalitatieve kantoorprinters gaan in de praktijk langer mee, bij b.v. de merken Ricoh en Canon is een levensduur van 10 jaar eerder regel dan uitzondering. Een langere levensduur zorgt uiteindelijk voor een lagere gemiddelde CO2 uitstoot.
De CO2 verlagen is een positieve ontwikkeling maar tegelijkertijd ook een enorme uitdaging. Fabrikanten van printers leveren al zoveel mogelijk een bijdrage door zo milieuvriendelijk te produceren. Recyclen en gebruik van plantaardige materialen gaat steeds meer een hoofdrol spelen. Toch is het slim om ook zelf te blijven onderzoeken hoe je de CO2 footprint van je organisatie kunt  verlagen. Reprotec gaat u daar alvast een handje bij helpen.

____

Hoeveel bomen gaan wij planten ?

Hieronder geven wij een rekenvoorbeeld hoeveel de door u gekozen printer gaat bijdragen aan een groenere wereld. Eén boom compenseert gemiddeld 22 kg CO2 per jaar. Dat is o.a. afhankelijk van oppervlakte van het bos, groei-jaren van de boom, klimaat en het soort grond. Naarmate een boom ouder wordt, zal het steeds meer CO2 opnemen. Als een boom uitgegroeid is neemt het geen Co2 meer op in de stam. Wel haalt de boom nog steeds CO2 uit de lucht en maakt daar zuurstof van.

Berekening duurzame G-line printer :

Totale Co2 uitstoot productie – transport – lifetime       :  168 gram

Eén boom compenseert gemiddeld 22 kg Co2 per jaar. Om een duurzame G-line printer in 5 jaar te compenseren heb je ruim 2 bomen nodig.

1 boom x 22 kg x 5 jaar = 110 gram x 2 bomen is totaal 220 gram Co2 compensatie.

Voor elke duurzame G-line printer heb je 2 bomen nodig.Om de bijdrage aan het klimaat te vergroten, zullen wij geen 2 maar 4 bomen per printer planten.

Berekening nieuwe printer :

Totale Co2 uitstoot productie – transport – lifetime       :  560 gram

Eén boom compenseert gemiddeld 22 kg Co2 per jaar. Om een nieuwe printer in 5 jaar te compenseren heb je ruim 6 bomen nodig.

1 boom x 22 kg x 5 jaar = 110 gram x 5 bomen is totaal 550 gram Co2 compensatie.

Voor elke nieuwe printer planten wij 5 bomen.

Deze bomen gaan wij alvast voor u planten. Het goede nieuws is dat deze bomen blijven staan. Als u na bijvoorbeeld 5 jaar de printer gaat vervangen, worden voor de nieuwe printer weer bomen geplant. En zo bouwt u samen met alle andere gebruikers vanzelf mee aan een groene wereld.

 

____

Projecten

Ons streven is om ongeveer de helft van het aantal bomen te planten in Nederland, op dit moment wordt er gewerkt aan een project in Limburg. Hier wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van biodiversiteit, leefbaarheid, het landschap aantrekkelijker maken en uiteraard Co2 reduceren. De andere helft zal worden verspreid elders op de wereld. Zo zijn er o.a. projecten in Oeganda, Costa Rico en Bolivia. Al deze bossen worden duurzaam beheerd. Dit doen we natuurlijk niet alleen, samen met andere bedrijven en organisaties maken we het aantal bomen steeds groter.

U doet automatisch mee

Als u bij Reprotec een kantoorprinter gaat kopen of leasen, zorgen wij dat de bomen worden geplant. Dat kost u niets extra’s. Zo bouwt u samen met ons mee aan een gezonde toekomst van de wereld, zodat we die kunnen doorgeven aan de generatie na ons.

 

Zelf iets extra’s doen ?

Wilt u een extra bijdrage leveren door zelf een x-aantal bomen extra te planten ? Dat mag stuur ons een e-mail infodesk@reprotec.nl en wordt partner van Reprotec.